De Kerstspecial van De Slimste Mens is jammerlijk mislukt. Het productiebedrijf had bedacht dat een uitzending met Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Kroonprinses Amalia nog hogere ogen zou gooien dan het populaire programma doorgaans al doet. Een vraag hierover aan Koningin Maxima leverde echter de eerste teleurstelling op. “Ze zijn allemaal inmiddels een beetje dommer, dus daar scoren jullie echt niet mee.”
Aangezien de Bijbelse Drie Koningen een beetje extra promotie goed konden gebruiken, werden zij van stal gehaald om de intellectuele strijd met elkaar aan te gaan. De beerput die tijdens de opnames echter onverwachts werd opengetrokken, wordt door juryvoorzitter Maarten Van Rossem geschiedkundig geduid: “Het blijkt dat Caspar, vanwege zijn Afrikaanse afkomst en jonge leeftijd, jarenlang als slaaf is behandeld. Ook werd hij gediscrimineerd en uiteindelijk zelfs royaal misbruikt door de veel oudere Melchior en Balthasar. Toen dit in de eerste ronde allemaal naar boven kwam, bood de nertsmantel der liefde al geen soelaas meer. Bij de vechtpartij zijn dan ook rake klappen uitgedeeld, waarbij het bloed rijkelijk vloeide. 4 ambulances waren er uiteindelijk nodig, omdat presentator Philip Freriks nog heeft geprobeerd de kemphanen uit elkaar te halen. Maar het ergste die avond vond ik dat zowel in de studio als in mijn kleedkamer de shitlucht van wierook en kamelen niet meer te harden was!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *