“Eens moet het wegzetten van mensen op uiterlijke kenmerken een keer ophouden en wat ons betreft is dat vandaag!” Jos van der Spek springt bijna uit zijn vel als hij zich niet alleen vastbijt in zijn vierde BigMac, maar vooral in de cancelcultuur die steeds vaker wordt toegepast op mensen met overcorpulentie en obesitas. “Door simpelweg 75.000 euro beloning te zetten op tips over het verblijf van ‘Bolle Jos’ ontstaat er een heksenjacht die zijn weerga niet kent. Alle Jossen die aan overgewicht lijden, komen nu uit angst voor verraad door hun naasten echt helemaal nergens meer, terwijl uitgebreid bewegen voor hen juist zo cruciaal is. Eten via Thuisbezorgd.nl maakt het er allemaal ook al niet gezonder op en uiteindelijk raken ze in een isolement. En de ironie van dit alles is wel dat ze ondanks het verlies van hun vrienden, toch met vele maatjes meer zullen eindigen en vervolgens zes maanden eenzaam en alleen dood in huis liggen. Dan heb je toch gegeten en gedronken?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *