Boswachter Sjoerd de Jager (52) ergert er zich voornamelijk groen aan dus zet er graag even een boom over op: “Tja, eerst worden de bomen massaal versierd en krijgen zelfs een speciaal plekje in iemands leven tijdens de donkere dagen van het jaar. Maar als dan na een week of drie onherroepelijk de irritaties beginnen toe te slaan en de vrijheid weer heerlijk lonkt, moet men er met spoed vanaf. Kenmerkend hiervoor is onder meer de piek in het percentage huiselijk geweld in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. Naast het massaal aftuigen thuis zie je echter ook de trend die je eerder al bij (Corona) honden zag. Dat ze in het bos worden achtergelaten. Helemaal rampzalig daarbij zijn de ‘goede bedoelingen’ van deze ‘sociaal-biodiverse deugmensen’; voor de stroomvoorziening van de verlichting in de verstoten kerstbomen graven ze namelijk ontzettend lange sleuven door het zo gekoesterde natuurgebied!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *