Kees (57) is er helemaal klaar mee. “Dat klotevirus had een dusdanig positieve invloed op mijn gezondheid dat het mijn houdbaarheidsdatum per week met twee weken verlengde, want zoiets werkt natuurlijk van twee kanten. Aangezien we alleen nog maar binnen mochten zitten en een beetje wandelen, was mijn dagelijks leven perfect. Zo hoefde ik bijvoorbeeld niet te stoppen met roken, want door het hele dagen op de bank Netflixen, was het al sportief om iets met je handen te doen. Shag was zo zelfs gezonder dan filtersigaretten.  Door de mondkapjes at ik ook veel minder. Nu moet ik weer winkelen, maar ’s morgensvroeg opstaan heb ik eigenlijk nooit geleerd, omdat ik al jaren ‘s middags mijn uitjes naar de sociale dienst en het UWV heb. En omdat ik door het roken en mijn overgewicht weinig lucht van mezelf heb is actief functioneren momenteel niet meer mogelijk. En toch probeer ik positief te blijven, maar het is ronduit frustrerend. Mijn ex zei het zeven jaar geleden al met vooruitziende blik: Als dit zo door gaat, ben ik klaar met Kees!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *