“Uiteraard betreft dit een pilot, maar sinds het in een aantal branches is ingebracht, loopt het als een tiet!”  Woordvoerster Robine Jetsers hoopt de nieuwe CAO zo spoedig mogelijk landelijk door te kunnen voeren. Ze legt uit: “Feitelijk geven we alle medewerkers een nul-uren contract. Daarmee zijn de machtsverhoudingen meteen duidelijk en voorkom je slavernij. Vervolgens kijk je welke competenties zijn geleverd in welke tijdspanne en berekent via de salarisschaal de compensatie die daartegenover moet komen te staan. Zo valt bijvoorbeeld een dick-pic ontvangen wel onder de goedbetaalde post marketing, maar kost het dusdanig weinig tijd dat er slechts een lullig bedragje overblijft. Fysiek een lid ontvangen of collega’s van andere hand- en spandiensten voorzien valt onder teambuilding en collegialiteit en is zo veel waardevoller. Maar aangezien dit met  twee personen of meer gebeurt, is hier dan weer sprake van een deeltijd- of duobaan. Deze COA voorziet zo in 69 omstandigheden, behalve die waarbij de medeweker zegt: “steek die CAO maar in je hol!” Als daar namelijk gehoor aan gegeven wordt, spreek je van masturbatie en dat doe je maar lekker in je eigen tijd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *