De hele wereld staat in de fik, waardoor het niet vreemd is dat we niet ook nog voorbereid zijn op luttele zaken zoals bosbranden. “We kunnen onze aandacht niet overal op focussen, want focussen is sowieso al brandgevaarlijk”, zegt brandweerman Sam Smeulmans die zich even vrij kon maken uit een verhitte bijeenkomst over de aanwezigheid van Pfas in bluswater. “We hebben dus nog geen sancties liggen voor de veroorzakers van natuurbranden, maar we moeten er ook voor waken dat niet elk vuurtje meteen in de kiem gesmoord wordt. Het is namelijk de grootste energiebron van onze passies. Hou dus je hoofd koel! Als dat niet lukt met wat bluspoeder in je neus, is pappen en nathouden voorlopig de enige remedie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *