“Net als bij vrouwen kenmerkt deze periode zich door stemmingswisselingen en het hele spectrum aan opvliegers”, zegt psycholoog Ad. H. D. Deesem 4. “En dan wordt het vanzelf een vicieuze cirkel. Moodswing, opvlieger, conflict, straf, moodswing, opvlieger, conflict, straf en dat houdt niet meer op, althans niet vanzelf.  Maar er was nooit aandacht of geld voor, omdat het afgedaan werd als typische vrouwenkwaal. Gelukkig behoort dat, in de huidige tijdsgeest van gelijkwaardigheid, transities en genderneutraliteit, tot het verleden waarvoor ten minste een excuus op zijn plaats zou zijn, maar beter nog een ruime financiële tegemoetkoming. Want hoeveel jongensdromen zijn er uiteindelijk niet verwoest door het veelvuldig blijven zitten in hun schoolperiode?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *