“Ondanks dat je er wellicht van overtuigd bent dat het statusverhogend werkt als je jezelf zielig, beledigd, verontwaardigd, benadeeld, of op een bedje van dit alles voorschotelt, hebben we slecht nieuws voor je! De soep (met nog echte gehaktballen) wordt allang niet meer zo heet gegeten als die opgediend wordt!” zegt Jan Kert die samen met  Gé Neuzel en Henk van Zeveren een therapie voor Nederland aan het ontwikkelen is. “We moeten er van af dat iedereen zichzelf maar meer en meer centraal blijft stellen. Vooral het stampvoetend proberen iedereen te overtuigen van zijn of haar gelijk dan wel slachtofferrol is daarbij zeer hardnekkig en vooral erg irritant.” Gé Neuzel vult aan: “En dan dreigen ze met ontvolgen wanneer ze hun zin niet krijgen, niet beseffend dat ze daarmee hun podium kwijtraken, maar ook dat deel van de bevolking dat nog wel kan relativeren en humor heeft een dienst bewijzen. Hoe moeilijk het echter is om in je eigen belang af te kicken van je geldingsdrang gaan we in de reacties onder dit bericht meemaken. Diegenen die al tot de selecte groep behoren die niet klagen maar dragen, zullen je graag helpen en lief voor je zijn, want iemand die boven je staat wil jou niet kwetsen, iemand die naast je staat zal je niet kwetsen en iemand die onder jou staat kan je niet kwetsen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *