Aan het eind van een gezellige en onschuldige spelletjesmiddag in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught is er een gewonde gevallen. Foto’s wijzen uit dat het om Riduoan T. gaat. “Gedetineerde had zich opgegeven voor zoveel mogelijk oudhollandse spelen om de komende jaren de tijd te doden”, vertelt een bewaker die anoniem wil blijven. “Zo deed hij samen met zijn eerste advocaat een leuk spelletje ‘Memory’, waarbij ze elkaar kort plaatjes lieten zien en speelde hij met Inez Weski ‘Ik ga op vakantie en neem mee………’, waarbij allerlei suggesties op briefjes moesten worden onthouden. Toen hij echter ‘Blindemannetje’ begon te spelen met Vrouwe Justitia ging het helemaal fout en liep hij tegen een staande schemerlamp. De verwondingen aan het rechteroog zijn niet heel erg, maar wel dusdanig dat hij niet mee kan doen aan de buitenspelen op de binnenplaats tijdens Koningsdag en daar baalt hij stevig van. Met name dat hij definitief niet kan deelnemen aan polsstokhoogspringen en touwklimmen is hem een doorn in het andere oog!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *