Om er voor te zorgen dat er echt niets boven Groningen gaat, vooral de zeespiegel niet, adviseert de belangenvereniging Aardbeving Slachtoffers de NAM en Den Haag om vooral vanuit het Friese Ternaard naar gas te gaan boren onder de Waddenzee. “Staatssecretaris Vijlbrief zou toch beter moeten weten en dus veel pragmatischer kunnen handelen!’ zegt een woordvoerder namens de getroffen Groningers. “Ten eerste staan er in de Waddenzee geen huizen en zullen er dus geen extra slachtoffers bijkomen! Ten tweede is de natuur en onze veiligheid er duidelijk bij gebaat, want door bodemdalingen komen de Wadden wellicht droog te staan, maar daalt de zeespiegel dusdanig dat Groningen en mogelijk heel Nederland er een significant groter voordeel bij heeft!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *