“Terwijl het COA zo goed als plat ligt, liggen er buiten meer dan tweeduizend sollicitanten te wachten op een baan. Daar zou je toch dankbaar misbruik van maken?!” zegt Ali Ben Il-Leghaly namens de werknemers in spé. “We kwamen juist naar Nederland vanwege de vele kansen die je hier geboden worden, maar het blijkt toch een slecht georganiseerd land. Duizenden euros gaan op aan boetes terwijl er ook in ons geïnvesteerd had kunnen worden. We kunnen dus niet anders dan de taal spreken die de boeren en milieu-activisten hier al een poosje spreken. En dat betekent asbest uit gebouwen halen en dumpen in zwem- en drinkwater en op snelwegen, de fik in de toch al te weinige opvangcentra, politici bedreigen en dan met zijn allen naar de cruise-schepen voor een welverdiende vakantie. Het is jammer, maar Nederland vraagt erom!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *