Terwijl de VS de klok qua abortus 40 jaar heeft teruggedraaid, gaat deze in Rusland 68 jaar vooruit. “Poetin is natuurlijk zo blij als een kind, want hij maakt hiermee een hele lange neus naar Joe Biden.”  Ruslandduider Siebert van de Vlakte waarschuwt echter ook voor een te groot enthousiasme. “Deze modernisering heeft natuurlijk ook minpunten, want het vuurtje onder de koude oorlog tussen die twee lijkt daardoor verder aan te wakkeren. Daarnaast is Poetin met zijn 69 jaar zelf wel onaantastbaar geworden, maar kunnen zijn burgers uitermate gemotiveerd raken om tot zijn leger toe te treden. Met dit ‘Russisch Roulette’ als speels element en ook nog een nieuwe euthanasiewet op komst, worden de mogelijkheden in Rusland echter wel heel erg ruim en die keuzevrijheid alleen al moeten we altijd toejuichen. Het lijkt ons dus verstandig om eerst maar eens het aantal daadwerkelijke abortrussen af te wachten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *