“Je zag het gewoon aankomen!” zegt natuurwatcher Jan van der Tuin teleurgesteld. “De kat was gefocust op een mus in de boom, die op zijn beurt weer loerde naar een regenworm die van plan was om een lekker groen blaadje te verorberen. En dan praat je toch gauw over een win-win-win situatie. De regenworm die zichzelf verzadigd met vegetarisch materiaal, een mus die zichzelf bevredigd met een lekkere vette pier en het poezenbeest dat er, alsof het bingo speelt, met de volle menukaart vandoor gaat. Maar nee hoor, ze kon zich niet beheersen en besprong de gevederde prooi zonder dit allemaal af te wachten. Via een onfortuinlijke carambole via de tak belandde ze echter in de naast de boom gelegen vijver en werd uiteindelijk alleen maar met een leermoment beloond: Des te groter de begeerte, des te natter de poes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *