G. Van Dale omschrijft het probleem. “Moddervet noemen ze me inmiddels, maar ik mag niet over Fat Shaming (te vinden onder de letter F) oordelen, alleen uitleggen wat het woord betekent. Aan het feit dat je bij mij ook obesitas aantreft (te vinden onder de letter O), gaat men gemakshalve maar even voorbij. Vroeger sprak men nog met respect over de “Grote Van Dale”, maar alles en iedereen wordt tegenwoordig gekleineerd. Nu ik me dit echter hoor zeggen, betrap ik mijzelf op een paradox (te vinden onder de letter P). Het zou dus niet alleen van grote invloed, maar vooral van zwaarwegende betekenis zijn, als men wat minder zou wijzen of oordelen en in plaats daarvan zijn of haar vocabulaire (te vinden onder de letter V) eerst eens volledig bijwerkt. Wij zijn er ooit groot mee geworden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *