De zomer is nog niet eens begonnen of het regent alweer schadeclaims. Meteoroloog Paulus Pietersma verklaart die hype. “In deze verhitte tijd van het steeds weer opzoeken van de slachtofferrol en de bijbehorende claimcultuur kon je er op wachten. Eigen verantwoordelijkheden verdwijnen namelijk al langer als sneeuw voor de zon. Maar met het huidige klimaat zal het onvoorspelbaar zijn of we overspoeld worden door een tsunami aan schadevergoedingen, want Rutte, Ajax, noch The Voice Of Holland kunnen hiervoor niet meer verantwoordelijk gehouden worden. Wij van het KNMI sluiten ons graag aan bij dat rijtje en ook het Vaticaan heeft zijn handen er inmiddels van afgetrokken. Dat is helaas de schaduwzijde!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *