Even heerlijk relaxt een ambachtelijk frikadelletje speciaal wegkanen, of lekker onthaast een bereklauw naar binnen schuiven, wie wil dat nou niet?  Peter Friedhof  van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) zegt: “Begin meteen bij de jeugd, want zij hebben de toekomst! Als er een minimumafstand tussen school en de frietkar/cafetaria wordt verordend, zal er voor en na de maaltijd meer gelopen of gerend worden, dus meer bewogen. Ook zouden er langere schoolpauzes of meerdere korte pauzes moeten worden ingevoerd om het schrokken tegen te gaan. Hierdoor kauw je beter waardoor de voedingswaarden optimaal in je lichaam worden opgenomen en verwerkt. Dit scheelt ook nog eens een slok op een borrel qua verspilling van lunchpakketjes en het bijbehorende inpakplastic. Daarnaast komen leerlingen uitgeslapen dus scherper op school, omdat ze ’s morgens hun bammetjes niet meer hoeven te smeren! Een ongelofelijk vet plan dus!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *