“Het wordt deze zomer levensgevaarlijk in zwemgelegenheden nu blijkt dat steeds meer mensen hun zwemdiploma’s via NCOI / LOI halen en deze dus niet geldig zijn!” De woordenstroom van Connie van de Hoge van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komt als een waterval over ons heen. “Niet alleen op zee of in open water, maar vooral in zwembaden zullen onnodig veel slachtoffers onder die ongetrainde en illegale zwemmers te betreuren zijn. In 8-baans wedstrijdbaden heb je namelijk te maken met doorgetrokken strepen, waardoor je in noodsituaties niet kunt uitwijken naar de vluchtstrook. Daarnaast tref je in recreatieve baden duikkuilen, watergolfslagen en glijbanen die het moeilijk maken je hoofd boven water te houden. Ik verwacht na deze noodkreet dan ook een verdubbeling van het aantal verdrinkingsdoden, want een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *