“Wie denk je dat Nederland heeft opgebouwd? Wij toch zeker! Dus wisten wij ook als de beste hoeveel studentenflats er waren en hoe je die makkelijk tot een partycentrum kon ombouwen! En ook in onze huidige woningen willen wij zo snel als de rollator of scootmobiel toelaat doorgaan met die paradijselijke omstandigheden. Maar denk je dat die kansarme jeugd, die schijnbaar nog steeds de toekomst heeft, daar überhaupt aan mee wil werken? Niet dus, ze blijven maar thuis wonen of bij opa en oma rondhangen. Het zijn gewoon losers met hun eeuwige studieschulden, burn-outs, stress, tussenjaren en onnodig lange leerwegen, want zo moeilijk is het allemaal niet. Poetin heeft het ook al lang door; met deze ruggengraatloze generatie gaat het westen de oorlog njet winnen. Dus schoppen wij deze jongeren de straat op en gaan zelf weer lekker en ruim wonen, bestellen elke avond bij een voedselkoerier en hebben ondeugende wisselende contacten met de medewerkers van de thuiszorg. Tegen de tijd dat jongeren bereid en in staat zijn om een substantieel bedrag aan kostgeld of een degelijke prijs neer te tellen voor onze Tiny Houses, voorheen tuinhuisjes, zijn ze weer welkom in de familiaire sponde. Dan gaan we er zelfs een poar neem’n!” Aldus Flip van Tiel (72), woordvoerder van oud-studentencorps H.O.M.E. (Houdt Ouderen Mentaal Energiek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *