Hoogbegaafden hebben over het algemeen meer prikkels en uitdagingen nodig. Zeker als hun competenties van een dusdanig niveau zijn dat je je afvraagt of die nog wel menselijk zijn. Daar waar de gewone man namelijk met moeite plastic scheidt, recyclen deze exemplaren complete woonwijken. En daar waar de gemiddelde hoogbegaafde een klas overslaat, hebben zij hun hele scholing naast zich neer gelegd. Pieter Baan, oprichter van het gelijknamige centrum, legt uit: “Je bent eigenlijk een held, maar veel te bescheiden om die identiteit in het openbaar kenbaar te maken. Dat verklaart de bivakmutsen en hoodies. Dit “hoog empathisch vermogen” speelt ze vaker parten. Ze stimuleren anderen dan liever, dan dat ze zelf met de eer gaan strijken. Behalve natuurlijk als er pure onrechtvaardigheid of oneerlijkheid in het spel is. Wat hen bijvoorbeeld steekt, is dat de “zorghelden”, politie, brandweer en ambulancepersoneel, een dikke auto van de zaak meekrijgen met allemaal toeters en bellen en in hun mooie uniformen alleen maar status en respect afdwingen bij het volk. Zij willen dat eigenlijk ook! Deze “relschoppers” zijn dus niets meer dan jengelende kinderen die stampvoetend zeuren om een standbeeld. Ze beseffen echter niet dat hun kinderen die standbeelden, bij gebrek aan ook al een zinvolle dagbesteding, onmiddellijk omver zullen trekken en vervolgens een vette claim tegen de politie indienen, omdat ze van hun uitkering al dit leuks niet kunnen betalen. Sneu toch!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *