“Een wolf afschieten is wel heel erg gemakkelijk, dus proberen we eerst nog twee levensbehoudende opties.” Wim de Jager spreekt namens het GFB (Gezond Fauna Beheer) als hij de vandaag gelanceerde plannen van datzelfde GFB met de Provincies en de PvdD uit de doeken doet. “We plaatsen zoveel mogelijk staande klokken in weilanden, zodat schapen en andere prooidieren het voorbeeld van één van de zeven geitjes kunnen volgen. Daarnaast huren we met de beschikbaar gestelde Wolvenpreventie-subsidie zoveel mogelijk eenzame grootmoeders in die we als lokaas inzetten, zodat kinderen niet meer bang hoeven te zijn als ze het bos in gaan. Dus het is hoe dan ook afgelopen met de lekkere hapjes, of met de wolf. In beide gevallen zal er heftig gehuild gaan worden, maar als dat tot extreme overlast leidt, pakken we alsnog het geweer!”