Terwijl de mussen van het dak vallen, vechten ze elkaar bij de PvdD de tent uit. “En uiteindelijk is Martin Gaus daar het slachtoffer van geworden”, zegt Paul, bestuurder van de dierenambulance en oud-werknemer van het bijna failliete Dolfinarium. “Wat een ouderwets circus trof ik aan in de bestuurskamer. Veertien honden in de klasse van één tot en met tweeënvijftig kilo en dertien ezels en aasgieren uit het bestuur en de fractie. De wrijving die er al maanden was kwam vandaag bijna tot een dodelijk hoogtepunt. De kemphanen hadden namelijk een dispuut over het welzijn van asielhonden in Nederland. De fractie was van mening dat die honden kwispelen omdat ze blij zijn, maar het bestuur vond juist dat honden blij zijn omdat ze kwispelen! Martin Gaus werd uitgenodigd om de meteen geplande dierproef te begeleiden en die bracht een diversiteit aan trouwe huisdieren mee. Na een meerderheid van acht viervoeters kon het bestuur in het gelijk gesteld worden, want die vonden het niet fijn als ze bij hun staart gepakt werden tijdens het kwispelen. Om echter geen enkel dier buiten te sluiten, werd de hele reeks afgemaakt. De laatste en zwaarste hond pikte die handtastelijkheid uiteindelijk niet en beet van zich af, waarna de hele roedel zich op Martin stortte!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *