Als een Pietertje Precies had onze verslaggever zich op dit uiterst gevoelige vraaggesprek voorbereid. Gevoelig, omdat Dhr. Omtzigt en zijn achterban dusdanig kwetsbaar schijnen te zijn dat een burn-out steeds op de loer ligt. En dat terwijl ze zelf jarenlang alles en iedereen zonder blikken of blozen de maat namen! Maar die voorbereiding heeft niet mogen baten. Vragen als “Waarom wilt u nu het kan geen minister-president worden?”, “Waarom wilt u nu het kan als partij niet de grootste worden?”, “Waarom wilt u nu het kan niet met meer dan drie partijen tegelijk debatteren?”, “Hoe voelt het als een Nieuw Sociaal Contract na vier uur wordt verscheurd?” en “Waarom wilt u niet uw eigen woordvoerder zijn?” werden door de nieuwe woordvoerster Irma Sluis steeds met hetzelfde gebaar beantwoord. “Hamsteren!” Mogelijk betekent dit dat de bestaanszekerheid voor ons als burgers met de NSC niet gewaarborgd is en we alvast flink moeten inslaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *