Nu het menstruatieverlof vleugels lijkt te krijgen, laten mannen er ook geen haar meer over groeien. “Dit verhaal heeft namelijk al net zo’n baard als dat het simpel is”, zegt Kasper Barbier gekscherend. “Maar het is wel degelijk serieus. Wij pleiten voor een ‘Scheer Je Weg Regeling’ voor mannen. Een verlof dat je op kunt sparen aan de hand van de mate en groei van de beharing in je gezicht. Stel je scheert en snijd je eenmaal per week, dan kun je maandelijks een halve dag vrij nemen. Bij tweemaal per week wordt dat dan een dag en op die manier kan elk type man van een passende knipkaart worden voorzien. Deze dient de werkgever aan te bieden met een verzorgende gezichtscrème en een uitwasbaar doekje voor het bloeden. Er wordt namelijk al genoeg papier verspild!”

2 gedachte over “Menstruatieverlof maakt ongestelde vraag mogelijk: “Waar blijft ons doekje voor het bloeden?””
  1. Tja, hoe kun je vrouwenleed belachelijk maken. Nu op bovenstaande manier. Neem van mij aan dat wat vrouwen ondervinden tijdens de menstruatie maar ook de dagen ervoor, dat mannen als mannen dat zouden ervaren er maatschappelijk gezien heel anders om zou worden dan nu met menstruatie van vrouwen. Word het eindelijk serieus genomen, is wel weer een man die het belachelijk maakt. En een doekje voor het bloeden? Neem gewoon een blokje aluin stopt het bloeden en is nog desinfecterend ook. Jammer genoeg werkt zo’n blokje niet bij het bloeden door menstruatie,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *