“Storingen, stakingen en personeelstekorten laten de automatische deuren al jaren zo goed als dicht. En wij zijn er ondertussen ook helemaal klaar mee!” Woordvoerder Nico Buffel blaast flink wat stoom af bij zijn persconferentie namens het demissionaire ministerie. “Al jaren proberen we met financiële middelen de boel op de rails te houden, maar schijnbaar heb je bij de NS alleen maar dwarsliggers. En dat trekt een zware wissel! Of het nu de afdeling personeel, planning, onderhoud of communicatie betreft, het hele netwerk spoort gewoonweg niet. Als aandeelhouder moeten we dus iets doen en dan kiezen we de strategie die ze zelf  al jaren inzetten: We doen helemaal niets en maken dat duurbetaald!” Wouter Koolmees probeert desgevraagd een en ander nog in goede baanvakken te leiden, maar ziet het schip eigenlijk ook al wel varen: “Ik vrees toch dat we collectebussen moeten gaan inzetten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *