“Ik wil duurzaam bezigzijn verheffen tot kunst”, zegt Wopke Hoekstra in zijn klimaatbetoog. “Het is namelijk ongelofelijk hoe een beetje pandemie en een vleugje oorlog mij zo creatief hebben gemaakt! Ik had het eerst niet eens door, maar door het vallen van het kabinet vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Het maakt me nu dus ook niet meer uit of ik de oplossingen uit mijn linker- of rechtermouw moet schudden, zolang Europa maar in mij gelooft. Zo wil ik in mijn nieuwe functie een subsidie uitkeren aan mensen die gaan flossen op de GFT-berg! Dit scheelt een hoop waterverbruik via de huiselijke wasbak en je maakt elke ochtend voor je werk ook nog eens een gezond wandelingetje. Om er zeker van te zijn dat men niet stiekem de auto pakt om gesubsidieerd te flossen, is er een handige stappenteller ontwikkeld voor om de enkel, die aan het eind van de maand berekend hoeveel CO2-uitstoot water en brandstof er is bespaard. En daarmee kun je dan weer extra Airmiles verdienen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *