Was God een man met een vrouw, maar was een van hen onvruchtbaar waardoor kinderen via een draagmoeder moesten worden gerealiseerd? Nee, want dit zou de Almachtige status van God en zijn Goddelijke partner onhoudbaar maken. Was het Goddelijke paar dan misschien homofiel? Dat zou wat zijn zeg! “Ik ben in de Here”, krijgt hiermee wel meteen een heel diepgaande betekenis.
De gedachte is ook zo gek nog niet, want God was een drie-eenheid van mannen: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Maar juist daardoor is het zeer onwaarschijnlijk dat de keus op Maria viel, want wanneer het volledige management man is en ook nog eens mangericht en zou gaan scheppen naar hun evenbeeld, had de vrouw zelfs nooit bestaan en dus ook Maria niet. Deze theorie kan dus net als het vorige argument de prullenbak in. Ook vanwege de term Drie-eenheid, want een persoon die zegt uit drie personen te bestaan, zouden we tegenwoordig met een meervoudig persoonlijkheidssyndroom laten opnemen in een psychiatrische instelling, geheel in het belang van zichzelf en zijn omgeving. Het is dus misschien even schrikken, maar het kan echt niet anders: God is een vrouw!
De onvoorwaardelijke moederliefde voor Haar aardse kinderen, ongeacht wat ze uitvreten, is daarmee verklaard.  Een man zou namelijk, als hij God was, allang hebben ingegrepen door zijn kinderen te corrigeren, te straffen en/of zelfs te verstoten. Voor die capaciteiten schiep Zij echter Adam. Een noeste werker met zo’n sixpack die haar aarde moest beheren, maar ook de echte man die Zij zelf zo miste en gaf hem daarom alle verantwoordelijkheden, rechten en plichten. Hij moest Haar ook indirect de zo gewenste aardse kinderen schenken en daarvoor gaf Ze hem Eva. Dat kostte de onwetende Adam wel een rib uit zijn lijf, maar dat werd een ervaring die de meeste mannen door de eeuwen heen als typisch neveneffect zullen noemen van het hebben van een vrouw.
Fijne Zondag en tot volgende week!

Bekijk hier deel 1: https://cyniclowns.online/2023/09/10/zondagse-serie-over-de-evolutie-van-de-schepping-deel-1-in-den-beginne/
Bekijk hier deel 2: https://cyniclowns.online/2023/09/17/zondagse-serie-over-de-evolutie-van-de-schepping-deel-2-is-god-een-vrouw/
Bekijk hier deel 3: https://cyniclowns.online/2023/09/24/zondagse-serie-over-de-evolutie-van-de-schepping-deel-3-god-is-geen-man/
Bekijk hier deel 4: https://cyniclowns.online/2023/10/01/zondagse-serie-over-de-evolutie-van-de-schepping-deel-4-het-is-amper-te-geloven/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *