Toch houden wij mannen van vrouwen. We vergeven en begrijpen hen, wat ook volkomen logisch is, omdat wij voor vijftig procent uit geheel vrouwelijk materiaal bestaan. Het X chromosoom. Vrouwen zijn namelijk XX en mannen XY. Je kunt het hen dus niet kwalijk nemen dat ze de plank wat mannen betreft volledig misslaan. Bij hen ontbreekt immers het mannelijke Y chromosoom. Een homopaar bijvoorbeeld is zo XYXY en een lesboduo XXXX. Dat zijn matches die in balans zijn. Een heterostel echter bestaat met XXXY voor driekwart uit vrouwelijkheid en voor slechts een kwart uit mannelijkheid, wat tevens geldt voor de gehele wereldbevolking, als we ervan uitgaan dat die uit evenveel mannen als vrouwen bestaat. Van gelijkwaardigheid is hier dus geen sprake! Om niet het onderspit te delven en nog een poot aan de grond te krijgen, moet het mannelijk chromosoom dus wel dominant zijn, of het vrouwelijke chromosoom volgzaam. Die eeuwige strijd en de verschillen tussen de seksen maken de communicatie nog eens extra lastig. Daarnaast is er in de huidige maatschappij ook nog eens van alles aan de hand, waardoor de wereld niet alleen onbegrijpelijker en inconsequenter wordt, maar ook zieker en zieker. Opvoeding, onderwijs, omgangsvormen, respect, empathie, begrip, het zijn allemaal terminale patiënten. Impulsieve emoties zijn bezig met een opmars, die volledig uit de dierlijke klauwen dreigt te lopen. Er wordt namelijk niet meer gepraat en geluisterd, alleen nog maar gevoeld of beleefd en met de huidige ‘ik cultuur’ in ook alleen nog maar virtuele werelden, wordt dat met de dag erger. Tot volgende week zondag!

Lees hier aflevering 1: https://cyniclowns.online/2023/10/22/twee-genders-een-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-aflevering-1/
Lees hier aflevering 2: https://cyniclowns.online/2023/10/29/twee-genders-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-afl-2/
Lees hier aflevering 3: https://cyniclowns.online/2023/11/05/twee-genders-zondagse-serie-over-ouderwetse-verhoudingen-tussen-man-en-vrouw-en-vice-versa-afl-3/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *