Naast het misverstand waardoor stemmers op Groenlinks-Pvda twee vakjes rood kleurden, één op iemand van GroenLinks en één op een PvdA-er, was er vorige week nog een bijzonder akkefietje. Een man die blanco wilde stemmen, meldde zich op 22 november in tweede instantie om 9.13 uur  bij het stemlokaal met een doos potloden. Om 8.31 uur namelijk had hij al willen stemmen, maar op het formulier gezien dat alle kandidaten een blanco vakje voor hun naam hadden. Gezien het grote aantal verkiesbaren, besloot hij dus huiswaarts te keren om ‘versterking’ te halen in de vorm van extra potloden om daarmee alle vakjes aan te kunnen kruisen op één na. “De overige schrijfexemplaren verkoop ik daarna dan wel bij de ingang!” bleek zijn devies achteraf. Zo ver is het echter nooit gekomen. “Halverwege het formulier kreeg ik een acute muisarm en werd per ambulance afgevoerd. Mijn stem is hierdoor verloren gegaan evenals mijn potloden. Heel sneu allemaal. Bij de laatste Elfstedentocht liep ik slechts 1 kruisje mis, dus dit is echt wel een blamage. Over vier jaar krijg ik echter een nieuwe kans onafhankelijk van het feit of er dan ijs ligt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *