Een week later ontmoette ik Susan. Wederom was de locatie een restaurant. Dit keer klopte ook het gezicht bij de foto, maar was de dame in kwestie erg negatief. Ik schoof bij haar aan tafel, maar nog voor ik iets had kunnen zeggen, stuurde ze me ook al weer weg.
“Je rookt,” bitchte ze, “dat kan ik zien aan die gele nicotineaanslag op jouw vingers. Dat gaat hem dus niet worden, helaas en tot ziens!”
“Als je het niet heel erg vindt, wil ik toch graag even gaan zitten”, zei ik. “Ik heb namelijk, in tegenstelling tot jou, honderdenvijftig kilometer gereden en onderhand wel zin om iets te eten. Als je ook wat wilt, heb ik er geen enkel probleem mee dat je bij mij aan tafel blijft zitten en zelfs eet terwijl ik rook.”
Ze keek me even beduusd aan. “Dit is anders wel mijn tafeltje”, zei ze.
“Oké,” zei ik, “dan neem ik een andere. Het gezelschap aan deze viel me toch al tegen.”
“Ach,” zei ze, “sorry hoor, je hebt ook gelijk, laten we gewoon wat eten, we zijn er nu toch en via de mail was het tenslotte gezellig, dus laten we ervan maken wat ervan te maken valt.”

We dronken wat en in afwachting van de menukaart vertelde ze me dat een man echt zou moeten stoppen met roken, als hij bij haar een serieuze kans wilde maken. Ze was twintig jaar verslaafd geweest en vond het nog steeds moeilijk om ervan af te blijven. Toen we even later de bestelling hadden doorgegeven, wist ze het zeker. “Sorry, maar het gaat toch echt niets worden tussen ons. Je eet vlees! Een man die bij mij kans wil maken, moet vegetariër zijn.”
“Ik eet koeien,” zei ik, “en die vreten toch alleen maar gras?”
Maar het mocht niet meer baten. Ik was definitief uitgerangeerd. “Dan steek ik ook maar een peuk op,” zei ik na het eten, “ik kan nu toch niets meer goed doen.”
“Je hebt dus totaal geen respect voor een vrouw”, beet ze me toe.
“Schijnbaar niet,” concludeerde ik, “maar dat weet jij pas zeker, als je me hebt meegemaakt met een vrouw.”
“Ik ben toch een vrouw”, siste ze.
“Daar ben ik helaas niet zeker van”, zei ik. “Je lange haar en overmatige make-up wekken wel die indruk, maar je gedrag en verschijning spreken mijn mannelijke fantasie totaal niet aan. Je bent door je onzekerheid een control-freak, tamelijk dominant en een tikje narcistisch. Je vrouwelijke, maar onder die slobbertrui moeilijk waarneembare, mogelijk weelderige vormen hadden me nog hoopvol kunnen stemmen, maar toen je eenmaal begon te communiceren, was die hoop al snel en voorgoed vervlogen.”
“Moet jij zeggen,” snerpte ze, “alsof jij zo’n geweldige vent bent. Je hebt zelfs geen enkele poging ondernomen om me te verleiden. Wat ben jij dus voor homo?! Ik hou ervan als een kerel doorpakt en gewoon neemt wat hij hebben wil.”
“Daar heb ik nogal tijd voor gehad”, glimlachte ik. “En als je graag als vrouw behandeld wilt worden, zul je je ook als een echte vrouw moeten gedragen. Maar je hebt gelijk, zo ben ik ook niet. Ik neem de ander altijd serieus, maar mezelf ook, want ik ben een realist. Eentje die toch al gauw doorheeft dat hij bij een vegetarische ex-rookster noch zijn gehaktstaaf naar binnen kan schuiven, noch een ‘peuk after’ mag roken en dat alleen, omdat diezelfde persoon moeite heeft met haar eigen principes. Als je al een beetje karakter had gehad, of zelfs maar half was geëmancipeerd, had je wel gezegd: Kerel, luister vooral niet naar al die onzin die ik uitkraam, maar neem me gewoon, als je dat tenminste nog wilt. Daarna had je je dan slaafs aan mijn voeten geworpen en de enige smeekbede die er nog aan ontbreekt uitgeschreeuwd: Please! Maar nee hoor, madame kiest voor een modderstroom aan principiële prietpraat, waar ze zelf geen kant meer mee op kan, en legt dan de bal uiteindelijk bij de man, omdat ze diep in haar hart eigenlijk wel weet dat die toch beter voetbalt. Wat wil je me nu dus eigenlijk duidelijk maken? Ben ik als date niet meer geschikt door mijn zogenaamde verkeerde gewoontes, of omdat ik niet meteen heftig naar je verlangde als vrouw? Maar vooruit, ik ben de beroerdste niet, dus zal ik je matsen door het initiatief alsnog in stijl te nemen: we delen de rekening!”

Lees hier date 1: https://cyniclowns.online/2024/01/21/romantische-zondagbijlage-het-belang-van-een-goed-voorspel-date-1/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *