“Niet alleen paarden in draaimolens of op schaakborden, maar ook vogels in koekoeksklokken en richtvliegen in toiletten moeten per direct verboden worden”, zegt Hans Rijkeluis, woordvoerder van PETA (dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals). “De beperkte leefomgeving van de dieren zelf, maar ook de voorbeeldfunctie naar kinderen is totaal niet meer humaan te noemen!” Hij wordt in deze gesteund door kinderpsychologe Marianne Kuijken. “Het is toch van de zotte dat met name meisjes gebiologeerd raken door de Koekoeksklok terwijl het voor het beestje zelf eigenlijk al te laat is? En wat dacht je van al die haantjes van jongens die al swaffelend en wildplassend het ouderlijk huis en scholen van insecten willen ontdoen? Stop dus acuut met al dat zinloze gezeik!:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *