“In de huidige maatschappij komt men steeds meer tot de ontdekking hoe onherstelbaar de zo nagestreefde maakbaarheid is. Ook nu dreigt een hele beroepsgroep, een traditioneel ambacht zelfs, langzaam maar zeker op te houden met bestaan. Er is voor uurwerkbouwers, klokkenmakers en klokkenluiders geen droog brood meer te verdienen.” Lex van der Pols maakt nogmaals duidelijk dat het zo’n beetje vijf voor twaalf is. “Het is vijf voor twaalf, maar we gaan massaal door. Ik ben nog opgegroeid met het motto “Eert uw ouders!”, maar gezien de omgang met moeder aarde en vadertje tijd was dat schijnbaar in een parallel universum. Ik kan de tijd daar echter ook niet ongestraft beïnvloeden en wil toch positief de toekomst in, dus ik hoop uit het diepst van mijn rikketik dat we er met de kennis van nu in ieder geval iets aan gaan doen. Dat we  bijvoorbeeld allemaal wijzer worden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *