“Ik kan legio voorbeelden noemen van gebeurtenissen waarbij mensen gezonde levensjaren verliezen!” zegt M. Hein die een broertje dood heeft aan het regelmatige en vooral hardnekkige RIVM-geneuzel. “Wat een slap en levenloos geouwehoer! Corona hier, Corona daar, Apepokje hier Apepokje daar; het gaat echt nergens meer over. Zorguitstel is voor behoeftigen inderdaad niet prettig, wetend dat dit tot zorgafstel leidt, maar als we ons echt niet willen laten kisten, zullen we toch andere zaken moeten aanpakken dan een kapotte heup of een beetje troebel zicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van dagelijkse kost als steekpartijen of het simpelweg starten van een oorlog? Maar hier houdt mijn empathie verder ook wel op, want de één zijn dood is vooral mijn brood!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *